Monday, 1 May 2017

ATASI RASA LAPAR DI BULAN RAMADHAN

Pejam celik pejam celik, dah tak lama dah nak masuk Ramadhan. Rasanya semua pun tengah gigih ganti puasa, kan?

Pastinya ramai yang seronok dan teruja menantikan bulan mulia ni, termasuklah KakZam. Cuma 1 yang KakZam tak berapa suka, KakZam ni jenis cepat lapar dan tak tahan lapar. 





Sebab tu ada rasa gelisah sikit bila nak berpuasa, hihi. Tapi sejak KakZam diperkenalkan dengan shaklee oleh seorang ex-classmate zaman sekolah dulu, alhamdulillah KakZam semakin yakin berpuasa. 

Pengalaman pertama kali berpuasa dengan ESP (Energizing Soy Protein) ni memang tak boleh nak dilupakan. Memang berbeza sangat dengan pengalaman berpuasa sebelum-sebelum ni. 

Tengahari je dah melepek keletihan & kelaparan. Tapi buat-buat kuat depan mata anak sebab nak pastikan anak pun kuat berpuasa. Ye laa, mak mak ni mesti nak kena nampak kuat depan anak-anak kan. Kalau tidak, anak tu pun lembik tak berdaya je nak berpuasa.

ESP ni sangat membantu KakZam untuk lebih bertenaga & tak mudah rasa lapar walaupun berpuasa. Macamana tu?

Meh baca kat sini.




Sebenarnya, ESP ramai yang suka. Buktinya, masa OOS (out of stock) bulan lepas, ramai yang jadi macam cacing kepanasan. Semuanya sibuk nak simpan stok untuk bulan puasa nanti. Kebetulan pulak start 1 Mei ni berkuatkuasa harga baru, makin kalut laa masing-masing nak simpan stok, termasuklah KakZam ni :)

Masa tu, kalau tak silap telinga KakZam ni dengar, 7,000 tong ESP masuk Malaysia. Tapi Subhanallah punyalah ramai penggemar dia, tak sampai 24 jam restock, habis licin dibuatnya.

Sedangkan masa tu shaklee siap bagi syarat nak beli ESP ni. 28 April, setiap sorang sid cuma boleh beli 20 tong je. Keesokannya barulah boleh beli unlimited. Rupanya, tak sampai sehari pun dah habis.

Meh KakZam nak share sikit testimoni penggemar ESP ni dengan korang.


Testimoni #1
Kulit cantik hasil pengambilan ESP


Testimoni #2
Bertindak sebagai milk-booster buat ibu menyusu. Klik SINI untuk membuat pembelian.


Testimoni #3
Membantu menyelesaikan masalah kulit berjerawat. Klik SINI untuk membuat pembelian.


Testimoni #4
Menguatkan kuku & memudarkan keloid akibat pembedahan.


Testimoni #5
Mencantikkan tona kulit akibat alahan sewaktu mengandung. Klik SINI untuk melakukan pembelian.


Testimoni #6
ESP membantu memberikan tenaga berpanjangan.


Testimoni #7
Lebih bertenaga & kenyang lebih lama dengan ESP.


Testimoni #8
Dah kurang makan nasi sebab kenyang dengan ESP.


Testimoni #9
ESP membantu meringankan masalah gastrik. Jadi, sangat sesuai pengambilannya sewaktu berpuasa. 


Dah baca semua testimoni ni? Banyak kan fungsi & kelebihan ESP ni, tak terhad hanya untuk masalah lapar sahaja. Jadi dah tak ada alasan tak larat berpuasa kan? Berminat nak dapatkan untuk mendapatkan ESP untuk persediaan berpuasa? 

Caranya, samada klik SINI untuk membuat pembelian secara online ataupun terus sahaja ssms/whatsapp KakZam untuk konsultasi.

KakZam 
012-3540262

Jangan lupa dapatkan juga set berpuasa DI SINI.

Tuesday, 25 April 2017

DAKI TEBAL? BAGAIMANA MENGATASINYA?

Orang perempuan ni masa mengandung, macam-macam alahan dia kan. Ada yang morning sickness, ada yang mabuk sepanjang hari, ada yang tak lalu makan, tak kurang jugak jadi makin kuat makan. 

Ada jugak yang naik daki tebal kat badan macam kawasan pelipat, belakang leher, betis & sebagainya.



KakZam pun tak terkecuali melalui semua tu. Kali ni KakZam nak highlight sikit, daki kat pusat. Daki tebal, serius!

Masa mandi semalam, KakZam dok tengok je pusat yang berdaki (pembawakan masa mengandung babyHanna). Kulit perut tu nampak & terasa kasarnya bila disentuh, nampak kotor, berdaki tebal.

Puas pikir macam mana nak hilangkan. KakZam selalu tonyoh-tonyoh masa mandi tapi sikit pun tanak hilang sampai rasa perit pulak.

Tiba-tiba teringat ada kawan bagi tau, ketiak berdaki atau dalam bahasa sopannya bawah lengan tu pun boleh dihilangkan dengan make up remover jenama tuuut, baru terfikir nak try.

Terus capai mekap remover tu yang kebetulan tertinggal dalam bilik air tu. Allah, tak sampai seminit, bersih licin perut KakZam ni. 

Baru laa terasa segar semula kulit perut tu. Nak tau make up remover apa yang KakZam gunakan? 

Tadaaaa...KakZam gunakan Nutriwhite Gentle Action Make Up Remover.



Make up remover ni best sangat sebab ia takde paraben & bebas bahan kimia. Jadi, sangat selamat untuk kulit.

Jom tengok testimoni pengguna lain yang turut teruja macam KakZam :)

Best sangat sampai tak boleh move on.




Habis tanggal semua daki kat ketiak.



Tu diaaa. Sampai ketiak pun depa guna make up remover ni buat cuci. Memang terang-benderang laa jawabnya. Kehkehkeh.

Kalau korang pun rasa ada daki-daki degil yang susah sangat nak tanggal tu, cuba laa make up remover ni. 

Cara nak dapatkannya, samada klik NW Gentle Action Make Up Remover atau rojer je KakZam untuk pertanyaan lanjut.

KakZam 
1110934
012-3540262

Wednesday, 19 April 2017

SET PENJAGAAN KULIT NUTRIWHITE

Kelmarin ada orang mengadu pasal krim muka yang dia guna. Lepas 2, 3 hari guna 1 set krim muka ni, (jenama dirahsiakan), kulit muka dia rasa kering dan pedih.

Dalam hati ni rasa sedih sangat.

Masih ada lagi yang suka pakai produk kecantikan yang kira 'asal murah'. Murah tak murah pun, RM100 lebih jugak laa 1 set tu. Bagi KakZam tu bukan kategori murah dah tu tapi MUDARAT!!




Masa mula-mula KakZam nak try set Enfuselle dulu, berdikit-dikit KakZam kumpul duit. Tu pun KakZam tak beli 1 set pun. Beli ikut keperluan kulit je, & kemampuan poket opkos.



Set Enfuselle Normal - Oily


Alhamdulillah, biar mahal sikiiit janji kulit muka tak rosak. KakZam dah serik pakai set muka yang akhirnya kulit muka KakZam jadi pedih, kering, nipis dan terampau tegang.

Sampaikan bila wudhu pun rasa nak nangis bila air tu kena kulit. Pedih woo.


Set Enfuselle Normal - Dry


Sekarang KakZam dah upgrade guna NutriWhite pulak. Pun berdikit dikit kumpul duit dan tak beli 1 set jugak. Masih menabung untuk cukupkan 1 set.

Memang dah lama tau pasal NW ni, sebelum kenal shaklee lagi. Tapi sebab masa tu hati dah kecewa, hancur luluh mengenangkan kenangan pahit tersalah produk dulu, KakZam ignore je. Rupanya best sangat sangat weh.

Nasihat KakZam, jangan terlalu ghairah nak cantik dan beli pun 'asal murah je'. Kalau boleh, banyakkan bacaan pasal produk kecantikan ni. Jangan sampai menyesal tak sudah.

Kalau dulu dulu, tips KakZam pilih produk kecantikan senang je. Asal masuk tv, iklan kekabom, maknanya boleh pakai laa tu. Selamat laa tu.

Hahaha...'cerdik' tak?

Rupanya salah jugak. Ingatkan lepas habis study dulu, (ni kisah zaman gelap masa rakus memilih set kulit), dah cerdik sikit.

Sampailah bila ada yang promot set produk ni, tapi ehhh...sombong jugak 😎

Kesnya sebab harga dia mahal sikiiit dari jenama lain. Tetap jugak pilih produk yang selalu masuk iklan tv. Lawo ke? Boleh laa. Tapi muka je putih melepak, tang lain gelap gelita jugak.

Tapi sekarang ni dah cerdik sikit. Membaca laa katakan. Meh nak share tips sikit macam mana kita nak tau yang sesuatu produk tak selamat/bahaya pada kulit kita :

1. Memutihkan kulit dalam masa yang singkat.

2. Kulit jadi sensitif bila terdedah pada sinaran matahari.

3. Jerawat naik dengan 'meriah' bila berhenti menggunakan produk tertentu.

4. Berlaku pigmentasi yang teruk pada kulit muka.

5. Kulit muka menjadi merah bak udang  terbakar dan terasa kulit makin menipis dan pedih.

Pilihan di tangan masing masing. Biarlah produk yang kita beli tu mahal sedikit asalkan kulit muka kita tak rosak dan sesuai dengan kehendak kita nakkan kulit yang lebih segar, mulus dan cantik.

Pilihan saya, semestinya Nutriwhite dari Shaklee.



Klik PEMBELIAN SET PENJAGAAN KULIT NUTRIWHITE atau hubungi/whatsapp nombor di bawah untuk melakukan pembelian anda.

Zam
1110934
012-3540262

Thursday, 6 April 2017

CARA MEMEKATKAN DAN MEMPERBANYAKKAN SUSU BADAN

Hai semua...

Semalam dah citer pasal luka bersalin cepat sembuh kan? Hari ni nak sembang pasal macam mana nak pastikan susu badan pekat & banyak. 

Semua ibu mengharapkan dapat memberi penyusuan eksklusif untuk bayi mereka.


KakZam dulu ada sejarah menyusukan anak yang tak berapa best. Dua kali menyusu anak tapi tempoh tak lama sebab susu badan kurang. 

Hati rasa kecewa sangat sebab memang dah target dari masa mengandung lagi, nak bagi susu badan eksklusif untuk baby. Alih alih, susu badan kurang. 

KakZam rasa tertekan sebab tak mampu nak bagi susu badan secukupnya untuk baby. 

Mula-mula memang susu badan, tapi dah lama-lama, susu drop. Puas laa mak abah bagi minum jamu itu ini, minum pati kunyit lagi sampai rasa macam nak muntah. Tapi hasilnya memang mengecewakan.

Akhirnya KakZam tewas dan terpaksa bagi jugak baby susu formula. Dalam hati terasa kecewa yang amat sangat.

Tapi untuk baby baru kali ni, alhamdulillah setakat ni tak mengecewakan. Siap boleh buat stok lagi. 

Nak tau apa KakZam buat? Jeng jeng jeng. KakZam amalkan suplimen shaklee laa, apa lagi. Untuk tujuan banyakkan susu, KakZam ambik ESP dengan Alfalfa. 

Selain ESP & Alfalfa Complex, sebenarnya KakZam ambik full set menyusu. Memang kali ni KakZam nak pastikan betul-betul dapat susukan anak sampai cukup 2 tahun. InsyaAllah, semuanya pun atas izin Dia jugak kan. 

Set Lengkap Menyusu

Dalam Set Lengkap Menyusu ni ada 6 jenis suplimen semuanya. Semuanya ada fungsi berbeza yang membantu membekalkan nutrisi untuk badan KakZam. 

Antaranya :-

ESP & Alfalfa - Membantu menggalakkan & memekatkan susu badan serta membekalkan tenaga.

B-Complex- Membantu menukarkan makanan kepada tenaga. Meredakan sakit kepala, mengurangkan tekanan/stress serta meroyan sewaktu berpantang.

Vita-Lea - Multivitamin ni membantu melengkapkan semua nutrisi penting yang badan KakZam perlukan.

Ostematrix - Membantu bekalkan kalsium serta tenaga & membantu melegakan masalah sembelit, sakit belakang & sakit kepala.

Sustained Released Vita C Plus - Membantu membekalkan vitamin c yang sentiasa hilang dari badan serta menguatkan sistem imun badan.

Alhamdulillah setakat ni set lengkap ni dah banyak membantu ramai ibu ibu lain termasuk KakZam dalam menangani masalah susu badan drop. 

KakZam harap entry kali dapat bagi ilham buat ibu ibu yang ada masalah sama macam KakZam. Pada yang nak dapatkan set menyusu ni, di alu-alukan contact KakZam ye.

KakZam 
012-3540262

Babai & assalamualaikum 



Tuesday, 4 April 2017

LUKA BERSALIN CEPAT SEMBUH

Amboi, mentang-mentanglah baru lepas bersalin kan, asyik citer pasal bersalin je kan? Hahaha

Kali ni nak citer pasal soya pulak. Eh, boleh minum soya ke masa berpantang ek? 


Ramai berpendapat soya tidak sesuai sama sekali di ambil sewaktu berpantang.


Banyak pendapat mengatakan soya sangat sangat dilarang pengambilannya sewaktu berpantang sebab ia adalah sumber kacang. 

Ada yang kata, kalau minum soya ni nanti, luka lambat kering & sembuh, malah memburukkan lagi keadaan luka bersalin tu.

Mungkin ada jugak kebenarannya. Biras KakZam dulu pernah minum soya segar yang masih panas tu. Akibatnya, luka bersalin dia memang lambat kering. Malah, keadaan bertambah buruk bila ia bernanah. 

Akhirnya luka tu kena jahit semula, tanpa bius pulak tu. Allahuakbar, seriau mendengarnya.

Tapi, ada sejenis soya ni, yang sangat-sangat digalakkan pengambilannya masa berpantang. Ramai ibu-ibu lain pun jatuh cinta dengan soya ni sebab manfaat dia masa berpantang.

Paling KakZam suka, fungsi protein yang terdapat dalam soyanya sangat membantu dalam mempercepatkan proses penyembuhan dan pengeringan luka.

Selain tu, sumber tenaga yang dibekalkan membuatkan KakZam kembali cergas dan sihat. Berbeza dengan mereka yang mengabaikan pengambilan protein. 

Nak tau tak, dalam waktu berpantang ni, tiap kali ada check up kat klinik, ada je yang tegur termasuklah doktor. Diorang tanya, KakZam ni dah berapa hari berpantang, nampak sihat je. Hihi


Waktu berpantang adalah waktu yang sangat memenatkan bagi ibu.


Sampai mak asyik dok pesan je, "cuba berjalan tu slow sikit!!" Hahaha. Sampai gitu sekali.

Jangan tak tau, soya ni jugak sangat membantu KakZam untuk menggalakkan susu badan tau. Memang rezeki sungguh untuk babyHanna. Combine pulak dengan raja herba alfalfa, memang 

Nak tau soya apa yang KakZam minum? Semestinya ESP shaklee. Nak efek lagi best, ye laa, selalunya ada macam-macam masalah masa berpantang ni kan, sembelit, sakit belakang, kena laa ambik full set berpantang. Memang BEST!! Meh baca sini jamu berpantang moden.

Tadaa...inilah dia soya best tu.



Jom dengar apa kata ibu-ibu lain yang ambik ESP ni masa berpantang.




"Saya start ambik ESP lepas bersalin anak nombor 2. Masa tu ambik set bersalin premium. Memang bertenaga masa dalam pantang compare dari berpantang anak pertama. 

Yang paling best, berat badan pun turun dengan 'gembira'. Masa pregnant punya laa berat sampai 97kg. Lepas habis pantang jadi 65kg jer. 

Best sangat rasanya. Sekarang tengah pregnant anak ketiga pulak, tengah trimester pertama. Harapkan ESP je sebab banyak alahan & tak lalu nak makan. Mujur ESP bagi tenaga, adalah tenaga nak uruskan anak-anak & hal-hal rumahtangga. Kalau tidak, memang melepek aje laa."




"ESP pun ambil sebab nurse advice suruh ambil protein untuk kesembuhan segera luka. 

Sebenarnya, nurse yang cuci luka untuk 2 minggu setiap hari tu pun sangat takjub bila tengok luka cepat sembuh & bertangkup."





"Baby shaklee saya sememangnya gebu sangat, mulus halus kulitnya."





"Memang best ambik set shaklee masa berpantang. Badan ringan je kan."


Best kan ESP ni. Semoga sharing KakZam kali ni membawa manfaat buat ibu ibu yang punya masalah seumpamanya. 

Bagi ibu-ibu yang ingin medapatkan kebaikan ESP macam KakZam, cepat-cepat kontek KakZam cepat cepat 012-3540262



JAMU TANPA PANTANG SEWAKTU BERPANTANG

Assalamualaikum wbt

Alhamdulillah, lepas sembilan bulan, KakZam dah selamat melahirkan sorang lagi baby gegurl sesuai dengan permintaan anak perempuan kedua, Kakak Syiqin.


Anak sebagai anugerah terindah.


Tapi, perkara yang paling merisaukan adalah tiap kali berpantang, KakZam memang tak boleh & tak dibenarkan makan jamu jamu berpantang tradisional tu sebab jaundis. 

Kalau tak jaga betul-betul, memang makin teruk laa jaundis baby tu.


Sesetengah ibu-ibu tak sesuai mengamalkan jamu tradisional semasa berpantang kerana bayi boleh terkena jaundis atau bacaan jaundis semakin tinggi.


Dua kali berpantang sebelum ni, memang sia-sia je beli jamu banyak-banyak tu. Dah habis waktu berpantang baru boleh makan. Masa tu memang dah tak lalu dah laa. Semangat tu tak sama macam masa baru lepas bersalin. 

Sudahnya memang buang macam tu je jamu semua tu. Dah membazir.


Orang baru dalam famili, Nurul Hanna Aryanee

Lagi satu masalah besar bagi KakZam masa berpantang ni, sembelit. Memang trauma sangat. Memang selalu kena. Pernah sekali tu, sampai 2 jam 'bertapa' dalam tandas. 

Memang menangis tak berlagu menggigil menahan sakit & takut. Takut jahitan terbetas semula, macam-macam laa. 

Tapi berpantang kali ni, KakZam dah kenal shaklee. Terima kasih sangat -sangat pada kawan yang tak jemu-jemu share info pasal shaklee ni.

Dan alhamdulillah, berpantang kali ni memang rasa best sangat. Takde dah sembelit yang menyiksa jiwa tu. Syukur sangat :)

Anak pun takde effect jaundis makin teruk. Badan pun rasa bertenaga sikit tak macam waktu berpantang dulu-dulu.

Beberapa kali pergi klinik check up baby ni, mesti ada yang tegur, tak macam orang berpantang pun.

Last minggu lepas ke klinik, doktor pulak tanya, "dah abis pantang ke belum awak ni? Saya tengok awak ni nampak sihat je."

Agaknya sebab doktor tu tak nampak ada tanda-tanda muka cengkung atau 'mata panda' kot macam berpantang yang lepas-lepas.

Mana tidaknya, KakZam ambik full set berpantang shaklee. Kalau korang ada masalah macam KakZam masa berpantang, memang KakZam rekemen sangat ambik set berpantang shaklee ni. Memang berbaloi & puas hati.

Susu badan pun alhamdulillah meriah sangat. Kali ni memang takmo dah bagi baby susu formula, nak bagi full breastfeed sampai cukup umur dia 2 tahun insyaAllah.

Set lengkap berpantang shaklee


Rangkaian Set Suplimen Berpantang/Menyusu Dari Shaklee dapat membantu memberikan tenaga dan sebagai MILK BOOSTER..

ESP - Protein yang membantu membekalkan tenaga segera yang berterusan, meningkatkan imun & memekatkan susu badan.

VITA-LEA - (Multivitamin dan multimineral)-Lengkap dengan zat besi yang dapat mencegah keletihan melampau dan membantu melengkapkan semua nutrisi penting.

VIT B COMPLEX - Membantu mengatasi sakit kepala, stress dan meroyan.

VIT C - Membaiki pemulihan luka dan meningkatkan penyerapan zat besi ke dalam tubuh.

OSTEMATRIX - Kaya dengan kalsium yang berupaya mencegah sistem osteoporosis seperti sakit belakang dan rapuh tulang gigi. Ia juga berupaya mengelak kekejangan dan sembelit.

ALFALFA - Herba penggalak susu badan yang kaya dengan vitamin dan mineral. Ia membantu mengurangkan kebas-kebas dan herba detoks yang hebat.

LECITHIN - Membantu melegakan masalah bengkak susu dan melembutkan najis.

OMEGA GUARD - Agen pemecah lemak & melegakan sakit kepala serta sebagai imun untuk badan & melegakan ketegangan leher serta sakit kepala.

Ok, sekian sharing KakZam buat masa ni. Kalau uolls ada masalah sama atau masih tercari-cari 'jamu moden' yang tak perlu risau side effect tak baik, memang patut amalkan set berpantang shaklee ni.

Semoga sharing ni memberi manfaat buat semua :))

p/s : Boleh contact KakZam untuk dapatkan set berpantang ni ye 012-3540262

babai ;))